zondag 30 oktober 2011

En daar is nummer 212 ook al de Frater, nou ja Frater kunt beter zeggen Fraters zaten er wel een 280 en dat is dan een ruwe schatting.
Had nogal wat voeten in aarde en een ruzie met duitsers maar dat was het uiteindelijk allemaal waard.
Zal even wat vertellen over de duitsers.
Wij komen er aan gelopen en zien de Fraters al op een dijk in de Peazemerlaenen zitten onderweg er naar toe lopend zien we daar 6 mensen dezelfde richting oplopen maar deze lieden liepen een meter of 300 voor ons.
Ons zijn in dit geval mijn zoon en de schrijver van deze onzin verhalen ik zelf dus.
Halverwege de dijk komen de daar aanwezige 6 mensen terug gelopen richting de daar aanwezige grote groep Fraters en wat schetst mijn verbazing twee loslopende honden die echt achter alles aan vlogen waardoor de grote groep Fraters natuurlijk ook begonnen te vliegen.
g&()_)_) wat ik toen riep zal ik hier niet herhalen maar het was niet best,ondertussen waren de duitsers ons genadert en hadden de honden intussen netjes aangelijnd maar ik kon een opmerking natuurlijk niet onderdrukken.
Was me het zondagje wel weer vandaag maar in ieder geval nummer 212 binnen das dan weer een mooie afsluiting van het weekend.
Nu maar weer op naar de volgende soort ben tot nu toe dik tevreden.

dinsdag 25 oktober 2011

Nummer 210 en 211 weliswaar ondersoorten maar goed een ondersoort is ook een soort dus het vermelden en tellen waard lijkt me.
De witkopstaartmees had ik al even staan maar werd dus niet als zodanig mee geteld.
Na vandaag eindelijk de Noordse kauw te kunnen hebben vastleggen heb ik dan ook maar besloten deze twee ondersoorten als nummer 210 en 211 neer te zetten.
Niet echt spectaculair maar goed binnen is binnen zullen we maar zeggen.
Het Kauwtje zat bij Holwerd en is ook ongeveer het enige wat ik vandaag gezien heb op een veraf jagende Slechtvalk na maar dat is hier verder wel normaal hoop alleen dat ik het nog een keertje meemaak dat dat beest weer een prooi dichtbij slaat.

zondag 23 oktober 2011


En daar was nummer 209 vandaag.
Mn vriendin is tegenwoordig oppas moeder en gisteravond waren de twee deugnieten bij ons en mochten ook bij ons slapen.
Nu ben ik al geen ontzettende uitslaper maar op zaterdag wil ik wel eens tot 0900 uur blijven liggen echter door het wakker worden van de twee kwam daar weinig van.
Ook stond er geen vogeldag op het programma omdat ik natuurlijk wat tijd door moest brengen met die twee.
Omstreeks 1200 uur vallen ze ineens beide in slaap ik kijk naar mn vriendin en die knikt ze weet genoeg ik moet even weg hahahaha.
Waar zou ik heengaan was m'n volgende gedachte?
Het zou uiteindelijk voor twee uurtjes de haven van het Lauwersoog worden met mooi weer altijd wel intressant.
Daar aangekomen honderden meeuwen net buitengaats hmmmm zou er wat tussen zitten???
Ineens zie ik een zwarte schicht gauw mn camera en verrekijker gepakt en naar de punt van de pier gelopen waar ik al gauw een jager herkende maar welke?????
Nog eens goed gekeken en yessssss een kleine jager geen bijzondere maar voor mij toch een lifer de nummer 209 is weer binnen en m'n weekend kan eigenlijk al niet meer stuk.
Morgenochtend maar weer eens een lange ronde gaan maken.
Nog 41 en mn doel voor volgend jaar is gehaald of ga ik het halverwege bijstellen????
We zullen zien...

dinsdag 18 oktober 2011

208 is binnen wederom samen met mn maat Willy.
Na een melding van gisteren en eergisteren van de Hop bij het beuven toch maar even gaan kijken vandaag.
Zonder al teveel hoop natuurlijk want ja zou ie er nog zitten en waar want de Strabrechtseheide is nogal een groot gebied waar we meerdere keren per maand over heen lopen maar weinig zien.
Zo ook nu weer eens, na wat rondgewandeld te hebben en genoten te hebben van een 100 luid schreeuwende Kramsvogels even uitrusten op een boomstronk.
Daar zittend komt er een echtpaar aan gelopen met twee honden, nu heb ik echt helemaal niks tegen honden (heb zelf een heerlijk eigenwijze Stabij) maar op het moment dat ik zie dat die honden daar los rond rennen door de afgesloten hei kan ik het toch niet laten "moeilijk he Nederlands lezen ga je schoolgeld maar terug halen"huh????? de reactie van de man even uitgelegd dat er overal en dan bedoel ik daar ook overal borden staan dat het absoluut niet toegestaan is daar je hond cq honden los telaten "ow" zegt die man nooit gezien pffff tuurlijk niet.
Maar goed mn goeie zin was al weer helemaal weg en besloot dan ook maar terug te gaan temeer ook omdat ik nog iets naar binnen moest schuiven en er een "leuke"anderhalf uur op mn zoon z'n school te wachten stond.
Op de terug weg zien we ineens iets vliegen waarvan we beiden een plaatje schoten hierna keek Willy nog snel even door de kijker waarop hij zei "het is m"
Ik kon het me niet voorstellen maar goed begon natuurlijk wel te twijfelen.
Onderweg terug nog even een klapekster meegenomen die daar rustig op de uitkijk zat maar weg gejaagd werd door een jagende Sperwer.
Thuis gekomen bij een andere maat van me gaat mn telefoon Willy het is m kijk maar eens en ja hoor het was wel degelijk de Hop wat een kippenvel ineens zeg dit was voor mij echt wel de laatste wenssoort die ik nog had. Yesssssss 208 en dan ook nog de Hop wat een kick.
Nu maar 4 nieuwe wenssoorten gaan bedenken want van mn 4 van vorig jaar is er dus geen 1 meer over.
En natuurlijk op naar de 250 want dat gaat me volgend jaar zeker lukken die laatste 42.


vrijdag 14 oktober 2011

Vandaag nummer 207 de Koereiger.
Na eerst een morgen op het Beuven gezeten te hebben waar echt helemaal niets zat en door f&^% limburgers te zijn weggejaagd. Niet door ruzie maar omdat deze dames het nodig vonden om luid schreeuwend op een kilometer afstand te horen naar de daar aanwezige hut kwamen gelopen waarna we besloten weg te gaan vond ik het meteen maar tijd om naar huis te gaan wat dat was toch nog een dikke 2,5 uur rijden.
Natuurlijk moest ik eerst mn maat even thuis afzetten en mn zoon oppikken voordat ik naar Friesland zou kunnen.
Bij mn maat aangekomen belde mn zoon die me vertelde dat hij met een ontplofte band naar huis kwam maar het dus nog wel even kon duren waarop ik besloot een bak koffie te drinken en snel nog even op internet kon kijken of er in de buurt nog iets gezien was en wat denk je ????????????
Ja hoor een Koereiger in Neerkant oftewel 10 minuten rijden.
Snel de camera van Willy gepakt koffie in het daarvoor bestemde gat gegoten en weg.
10 minuten dat moet kunnen zeiden we tegen elkaar.
Aangekomen in de buurt waar het beestje moest zitten ramen open en rondkijken maar hier rechts werd gezegd maar eigenwijs als ik ben, links natuurlijk en dat bleek weer een prima keus te zijn want na een 500 meter te hebben gecrossed (wat een modderzooi zeg en dat met een net gewassen wagen) zagen we het beestje lopen tussen de schapen yessssssss weer een mooie soort binnen bewijs platen geschoten en weg want ja zoon staat te wachten en nog 3 uur karren voor de boeg.
Morgen of zondag de auto maar weer door de wasstraat maar het is me dat meer dan waard.

zondag 9 oktober 2011

Nummer 206 is nu zeker een bladkoning en dan nog wel in het dorp hiernaast. Wat een klein beweeglijk ding is dat zeg, maar op de plaat kunnen zetten weliswaar niet een geweldige foto maar zoals gezegd nummer 206 is binnen. Mn weekend kon al niet meer stuk maar nu helemaal niet meer.

vrijdag 7 oktober 2011

7 Oktober
Nummer 204 205 binnen De  grote en de middelste jager die voor mij wel zeker zijn, helaas niet al te beste plaatjes van kunnen maken alhoewel de grote jager er prima opstaat om goed herkend te worden.
Het was eigenlijk niet eens de bedoeling om nog weg te gaan vanavond maar na een telefoontje moest ik gaan omdat de storm toch het een en ander te weeg had gebracht op de veerdam van Holwerd.
Daar aangekomen hoorde en zag ik al snel wat ik gemist had Ver.... was ik vanmorgen maar meteen hierheen gegaan in plaats van naar de Keeg maar goed hopen dat de grote jager nog even langs wilde komen.
En dat wilde die wel met meerdere kwamen ze op een redelijk grote afstand toch nog voorbij.
Met een 7 minuten daarna ook nog eventjes 5 middelste Jagers erachteraan yesssss 2 lifers voor mij binnen.
Weer even daarna een 7 tal wulpen waarvan er eentje een heel kort snaveltje had waardoor ik die als regenwulp determineerde maar wel met een heel erg groot vraagteken erachter.
Mn dag was in ieder geval meer dan goed geeindigd.

maandag 3 oktober 2011

Nummer 203 is dan ook binnen na een bezoek aan het ziekenhuis in Utrecht besloot ik via Almere terug te rijden om daar even bij het klein waterhoen te kijken.
Aangekomen bij de lepelaarsplassen moest er echter nogal een stuk gelopen worden en veel tijd had ik niet dus zou er om hangen of ik hem wel zou zien ja of nee.
Het werd een dikke nee helaas maar gelukkig zat daar een escape buffelkopeend die ik ook nog niet had dus na een tweetal foto's gemaakt te hebben maar weer vertrokken na 15 minuten met in ieder geval 1 nieuwe soort binnen.
Nu maar afwachten weer wat de volgende word want ja de 250ste voor volgend jaar moet lukken maar liefst nog meer natuurlijk.