zondag 20 november 2011

Dit weekend even naar Zeeland geweest als ontspanning voor mij en mn vriendin na een aantal hectische weken.
De bedoeling was om niet te gaan vogelen maar goed als je dan in Zeeland bent en de Grotegeelpoot ruiter zit er nog en het ligt een kwartiertje om rijden dan moet je de kans ook grijpen toch?
Na kortstondig overleg met mn vriendin toch besloten om dat kwartiertje om te rijden richting Colijnsplaat.
Aangekomen op de plaats waar het beest zou moeten zitten stond er 1 jongen met telescoop te kijken snel uitgestapt en gevraagd of het beestje er zat en ja hoor hij zat er, eindelijk na eerder het ding gedipt te hebben in September nu dan toch mijn nummer 215 de Grotegeelpoot ruiter Yess.
Vandaag zouden we nog even naar de Brouwersdam gaan maar er hing me daar een dikke vette mist dus daar is verder niks van gekomen.

vrijdag 18 november 2011

214 binnen of tellen escapes niet mee????
Zeg het maar voor diegene die het weten.
Ik zelf tel een eventuele escape tot nog toe wel mee in dit geval een vrij zekere escape Kokardezaagbek,vrij zekere escape omdat er op een kilometer afstand van de plaats waar deze zich bevond iemand zit die deze soort ook houdt daarvan uitgaande dus eigenlijk zeker een escape.
Toch een hele mooie hoor en ben er ook eigenlijk wel blij mee en laat hem zeker staan tot ik een wild exemplaar zie.
Eigenlijk geen 214 maar 212 1/2 omdat ik de heilige ibis ook als escape heb mee gerekend.

zaterdag 12 november 2011

En daar is nummer 213.
Had voor dit weekend met mn maat Willy afgesproken dat ik hem weer eens mee zou nemen naar Friesland om te vogelen zo gezegd zo gedaan.
Gisteravond mn zoon en hem opgehaald om eens een lange dag te gaan vogelen alhier.
Vanmorgen vroeg het bed uit om bij het eerste licht de eerste grote groepen ganzen te gaan bekijken waarna we zouden doorgaan naar de Peazemerlaenen en de verdere Waddenkust richting de veerdam van Holwerd.
Onderweg daarheen mooie grote groepen Brandganzen kunnen bekijken en zelfs net voor de Esumakeeg 4 Kleine Zilverreigers wat voor hier best uniek is.
Vervolgens naar Peassens en vandaar dus naar Holwerd via de dijkweggetjes.
Voor mn maat begon het goed met de Strandleeuwerik wat voor hem weer een stap richting de 200 was.
Aangekomen op Holwerd werden we welkom geheten door een strak overvliegende Ruigpootbuizerd welke op een te grote afstand op een paal ging zitten het begon goed dacht ik nog.
Even verderop bij de parkeerplaats honderden Steenlopers hup de auto uit voor een mooi plaatje.
Plat op de buik want ja echt schuw zijn deze lopertjes niet en wat zie ik in mn rechterooghoek??
Ja hoor mijn 213 de Paarse Strandloper.
Yes toch nog gelukt deze week om er in ieder geval nog eentje aan mn aantal toe te voegen het heeft weer even geduurd maar dat kwam door vervelende omstandigheden hier thuis gelukkig is dat weer opgelost en ik hoop er dan ook nog meer te kunnen tellen dit jaar zodat ik het mezelf makkelijk maak voor het volgend jaar.
Willy hoeft er nog maar 7 voor de 200 dus als het hem meezit lukt hem dat ook nog wel, Hij kon er vandaag uiteindelijk toch nog 2 in totaal toevoegen.
Voor mij was het in ieder geval een geslaagde zaterdag en dat terwijl we de Velduil op een kwartiertje gemist hadden op de Keeg maar ja je kunt niet alles hebben.