zaterdag 28 januari 2012

231

Vanmorgen toen ik opstond en buiten keek wist ik het meteen het zou een hele mooie dag worden.
Of er vandaag wat bijzonders in de buurt zou zitten was natuurlijk afwachten.
na eerst van een heerlijke koffie te hebben genoten de computer opgestart en maar eens gekeken of er nog ergens iets zat wat ik nog niet had.
Niet dat dat nu noodzakelijk is maar goed als je dan toch kijkt neem je dat natuurlijk gewoon mee.
Al snel werd voor mij duidelijk dat het in ieder geval niet mijn standaard rondje Lauwersmeer zou worden.
Nee vandaag maar eens wat meer richting Drenthe sterker nog het werd Drenthe.
Om een uur of half twee vertrok ik dan eindelijk richting Dwingelerveld dat is een gebied waar ik nog nooit geweest ben en toevallig zit daar op dit moment een Witoogeend.
Aangekomen in het gebied verbaasde ik me hoeveel dat gebied op de Grote Peel lijkt, dezelfde soort hei met bunt gras en watertjes.
Ik liep met een echtpaar wat daar regelmatig komt en de man vertelde mij vanalles over het gebied zoals het feit dat daar tot voor enkele jaren geleden een behoorlijke Kokmeeuwen kolonie was geweest, ook al een overeenkomst met de Peel dus.
Afijn we waren ondertussen aangekomen bij de kijkwand daar aanwezig en met een heerlijk zonnetje op mn kop kon ik heerlijk genieten van het uitzicht.
Ondertussen kwamen er steeds meer mensen voorbij en iedereen had wel gehoord dat de eend gezien was maar na vanmorgen had niemand het beestje meer gezien.
Net toen het tegen half vier begon te lopen en we besloten naar de andere kant te lopen kwam daar het eendje achter een grote bult pijpestro aan gezwommen duidelijk herkenbaar aan z'n witte kont.
Door het mooie weer erg goed kunnen bekijken door de telescoop maar ook zeker door de verrekijker.
Snel nog even een bewijsplaat gemaakt.
Daar aanwezig was ook Matthias Koster en deze voerde de waarneming in via zijn mobiele telefoon nou dat wilde ik ook weleens proberen.
Zogezegd zo gedaan hahaha nou niet echt dus ik was blij dat Matthias me kon helpen en met zijn hulp dacht ik dat de waarneming dan ook goed was ingevoerd.
Op de terugweg naar de auto kreeg Matthias een piepje binnen "hee ik krijg een melding"snel gekeken en wat blijkt mijn melding kwam binnen op een totaal verkeerde positie hahahahahaha senl naar huis en snel aangepast zodat nummer 231 op de juiste plaats kan worden gemeld nog 19 het jaar is goed begonnen.

maandag 16 januari 2012

Een nieuw jaar met nieuwe kansen

Vandaag tijdens mn werk even een telefoontje gepleegd met mn maat had hem al een tijdje niet gesproken dus dacht zal hem eens bellen.
Thuis werd niet opgenomen dus zn gsm maar geprobeerd en ja hoor was in het veld op jacht naar de middelste bonte specht.
Hmmmm even een twee uurtjes niks te doen weet je wat ik kom die kant op.
Zo gezegd zo gedaan kantoor afgesloten garmin aan en gaan.
Daar aangekomen stond Willy al te verkleumen van de kou maar nog geen middelste gezien wel twee zwarte net een half uurtje geleden.
Goffer dat was voor mij een nieuwe geweest ik weet het het is een schaam soort maar toch he.
Kom we gaan het bos een stukje in en zo geschiedde wij het bos in aldaar.
En ja hoor het eerste wat er opvliegt (camera natuurlijk niet standby) een houtsnip mijn nummer 227, begon dus goed.
Stukje verder gelopen en daar hoorden we goudhaantjes snel camera in de aanslag en wat foto's gemaakt blijkt het het Vuurgoudhaantje te zijn nummer 228 pffffff gaat wel erg lekker nog geen 3 minuten in het bos en al twee nieuwe.
Niet de beste foto maar het is hem wel.

Even later wat meesjes over en ja hoor nummer 229 was daar ook, de Glanskop
Nu kon mn dag helemaal niet meer kapot maar goed Zwarte Specht gedipt en ook de Middelste liet zich niet zien maar toch 3 nieuwe.
Ik besloot dat het tijd werd om terug te gaan naar mn werk.
We liepen op ons gemak richting mijn auto toen we opeens het bekende kru kru kru van de zwarte specht hoorden nummer 230.
4 stuks op 1 dag dat was wel erg lang geleden dat ik zo'n goeie score gehaald had dus tevreden het half uurtje in de auto terug naar mn werk gereden dat zullen jullie kunnen begrijpen.
Helaas was de foto van de Glanskop nog slechter dan die van het Vuurgoudhaantje daar moet een betere voor komen van de twee anderen geen foto kunnen maken maar die staan er in ieder geval op de foto komt dan nog wel.
Op naar de 250 kan op deze manier echt niet fout gaan ik ben benieuwd waar het stopt dit jaar.