zondag 22 april 2012

243

Nou een kleine toevoeging voor dit toch al geslaagde weekend.
Zal geen heel verhaal worden maar meer een mededeling van een nieuwe soort.
Vanmorgen vroeg mn bedje uit gevallen om toch eens te kijken of de Iberische Tjiftjaf er nog zat want ja zo'n makkelijk te twitchen soort zo dichtbij kan ik natuurlijk niet laten lopen.
Dus laptop gestart blik geworpen en ja zat er nog, moest toch ergens koffiebonen zien te scoren dus dan maar die kant op met onderweg 3 benzinepompen voor de bonen.
Eerste pomp geen bonen grrrrrrrr. Maar goed aangekomen bij het congrescentrum te Drachten zag ik al iemand door de bosjes struinen met een camera dus het beestje zou vast wel in de buurt zijn.
Raam open goed luisteren en ja hoor daar hoorde ik hem roepen in de buurt van de bosstruiner.
Hmmmmm hoe kom ik daar?
Ah even omlopen en via het fietspad de bosjes in zo gezegd zo gedaan dus, daar loopt de bosstruiner die snel even gevraagd waar hij zat en na aanwijzen van Jeffrey Huizenga kon ik hem prachtig bewonderen.
Hij zat er alweer de hele dag luid te zingen en liet zich ook nog eens prachtig zien.
Nou camera gepakt en de bekende bewijs plaatjes geschoten en zelfs met mn telefoon de zang nog even kunnen opnemen.
Al met al weer een geweldig weekend en 243, binnen dit is dus het aantal zonder escapes.

zaterdag 21 april 2012

241 en 242

Vandaag eens een dagje uitgetrokken om eens lekker te gaan vogelen mijn vriendin naar de sauna dus ik maar te vogelen dacht ik.
Maar goed, waar naar toe?
Even speelde de gedachte om naar Texel te gaan en in de auto snel nog even buienradar gecheckt voor ik een eventuele boot zou opgaan nou dat zag er niet best uit zeg.
Dikke wolken vol met regen zouden tot zeker 1700 uur rond blijven hangen in het gebied zuid en noord van Texel dus het eiland zou zelf zeker ook niet droog blijven.
Maar goed wat dan?????
De ringsnavel eend nog maar eens proberen dan 3 kwartier in de auto moest kunnen dacht ik.
Daar aangekomen niks te zien ja donkere regen wolken weer met regelmatig heftige buien.
een uurtje of anderhalf gebleven en nog steeds niks ja een heeel eind verder zaten de Kuifeenden en de Tafeleend waarmee de Ringsnavel op zwemt maar om nu te zeggen dat ik hem of in dit geval haar gezien heb?nee dat vind ik niet.
Maar goed na anderhalf uur en tig regen buien verder maar besloten ergens anders heen te gaan mn eerste gedachte was het Oosterschar maar na even nagevraagd te hebben zat daar ook niet veel.
Toen maar besloten naar het fochtelooerveen te gaan misschien zat er iets misschien ook niet in ieder geval is het gebied prachtig dus vermaken zou ik me er vast.
Bijna terplaatse onder het rijden komen er ineens drie grote zwarte dingen mn beeld in gevlogen huh????
2Kraaien en een veel grotere Kraai? dat kan niet och verrek een Raaf Yes nummer 241 snel de auto gestopt en gedraaid en geprobeerd een bewijsplaat te maken voor mij best moeilijk want ben niet zo een geweldenaar in vliegbeelden.

Maar deze zijn weer redelijk gelukt in ieder geval voor het bewijs de wigstaart is er in ieder geval prima op te zien.
Nou mn dag toch nog goed een nieuwe binnen tikken is altijd prettig.
Toch nog maar even naar het veen gegaan want ja was er toch bijna.
Daar aangekomen even naar de Adder gezocht maar daarvoor was het toch net ff te koud.
Veel vogels waren er niet te zien mede door het geweldige weer natuurlijk.
Nou snel nog even de andere uitkijktoren bezoeken en dan maar terug.
Onderweg naar die toren zag ik ineens iets wat ik nog op mn wenslijstje had staan
De Bontevliegenvanger yes eindelijk na veel zoeken vloog ie zomaar mn beeld in heerlijk dat maakt meteen de hele dag nog beter dan ie al was.
Na deze heerlijke ontmoeting toch maar naar huis gereden welsiswaar via het Lauwersmeer gebied want daar zouden twee knallers gezien zijn helaas die zaten er niet maar zoals gezegd mn dag kon toch al niet meer stuk 250 here i come. 300 moet misschien ook nog wel lukken dit jaar alhoewel dat geen must is.

zaterdag 14 april 2012

Vrijdag de dertiende

Vrijdag de dertiende dat houdt dus in dat de donderdag ervoor de twaalfde is en daar begint het verhaaltje van deze twee dagen.
Donderdag de twaalfde dus zou een duikteam van de brandweer iets gaan proberen voor mij helaas ging dit door omstandigheden niet door waardoor ik ineens redelijk wat tijd over had.
Aldus eens gedacht wat te doen met die tijd en al snel besloten maar weer eens even op de Keeg te gaan kijken daar was ik al twee weken niet meer geweest.
Daar aangekomen zat er een groepje Wulpen van een stuk of 20 snel de kijker even gepakt en toch het groepje maar eens nagekeken op er wat bijzonders tussen zat je weet het immers maar nooit.
Al snel zag ik een kleinere donkerder wulp en na nog even goed gekeken te hebben kwam ik al snel tot de conclusie dat het de Regenwulp moest zijn yessss 241 binnen.
Nu hoor ik jullie denken 241 had ie toch al maar dat komt omdat er een soort gedetimineerd is als een andere soort namelijk mijn ingevoerde Bokje bleek achteraf dus toch een Watersnip te zijn vandaar dus de Regenwulp als 241.
Niet de beste foto kunnen maken maar duidelijk genoeg als bewijs.
Nu dan Vrijdag de dertiende een ongeluksdag volgens velen en zo leek het voor mij ook te beginnen.
Gisteravond na terugkomst van de Keeg zag ik tot mijn schrik dat er een Grijze Wouw was gezien waar ik op het moment van ontdekken 10 minuten vandaan was maar die melding nooit had binnen gekregen helaas.
Het is echter het weekend dat mijn zoon weer in Friesland zou zijn dus moest vanmorgenvroeg toch weer die kant op en tja....... 10 minuten omrijden voor een knaller als de Grijze Wouw maakte dat ik al snel besloot om nog vroeger dan normaal te vertrekken om de Wouw toch nog te proberen binnen te halen.
Aldus geschiede en vertrok daarom vanmorgen om half 10 richting Brabant.
Omdat ik de laatste tijd nogal wat geld naar het CIJB heb moeten brengen moest ik mijn vriendin beloven om zeker niet te hard te rijden vandaag jullie snappen dat dat me heel veel moeite heeft gekost maar toch gelukt is.
Redelijk in de buurt van de Wouw snel even gekeken of het beest nog ter plaatse was maar wat zag ik tot mijn schrik ........ niet gezien in Keent het laatst maar in Reek grrrrrrrrr daar had ik natuurlijk geen gps coordinaten van en via mijn telefoon kan ik die ook nergens vandaan toveren ligt trouwens niet aan de telefoon maar aan mij.
Shit dacht ik hoe kom ik daar nu weer achter ?????????
Algauw kwam ik op het idee om mn collega te bellen en die het te vragen dus zo gezegd zo gedaan snel gebeld en hij gaf dan ook netjes alles door pffffffffff gelukkig het zou vandaag toch nog kunnen lukken.
De laatste loodjes zouden me bij de Wouw brengen nog maar eens checken waar ie zat want als ik mobiel invoer gaat het ook nogal eens fout dus waarom zou dit geen fout kunnen zijn.
Al snel zag ik dat het beestje toch weer gezien was op zn oude stekkie wat voor mij dus net iets dichterbij was.
Richting de Wouw was het al snel te zien dat ie er nog wel zat,wat een mensen zeg op een kilometer afstand was al te zien waar het precies was.
Daar aangekomen snel even gevraagd waar ie precies zat en ja daar was ie wat een GEWELDIG mooi beest echt met geen pen te beschrijven snel bewijsplaatjes geschoten zat helaas vrij ver weg dus meer zat er niet in maar wat een genot om zo'n beest door een telescoop te kunnen zien zitten poetsen.

Wat een knaller binnen zeg tot nu toe mn mooiste van dit jaar en dat op vrijdag de dertiende.
Na het beest een half uurtje te hebben bekeken blij met mn nummer 242 en wat voor eentje snel nog verder zuid gereden naar mn maatje Willy die wist nog wat Beflijsters te zitten en tja drie soorten in twee dagen zou toch niet verkeerd zijn he.
Bij wil aangekomen snel de auto weer in na een lekker bakkie koffie en op richting de Peel
Daar aangekomen zagen we de eerste al zitten twee mooie beflijster mannen in totaal zaten er 4 drie mannen en 1 vrouw zo nummer 243 ook binnen wat een vrijdag zeg en dat voor een dertiende.


Nee mijn weekend kan niet meer stuk en tja heb er over nagedacht maar misschien ga ik terug naar 240 want zit er sterk over te denken om de escapes niet meer mee te tellen en dan kom ik dus op 240 zegt u het maar.
De link naar de lijst waar het allemaal om draait.
http://waarneming.nl/lijst_v3.php?user=56349&g=1&local_list=0&local_list=1&fam=0&jaar=0&maand=0&prov=0&rar=1&s%5B%5D=S&s%5B%5D=I&a%5B%5D=24&exo=0&exo=1&esc=0&cdna=0&sorteer=datum&f=0&sound=0