Na mijn problemen met het uploaden van foto's is er nu een nieuwe blogger en zoals u kunt zien in een eerder blog werkt het foto uploaden nu wel.
Nog steeds niet via IE maar wel via google chroom wat ik vanaf nu dus ook maar ga gebruiken.
Even een inhaalslag wat mijn waarnemingen betreft want het is al ruim een maand geleden dat ik een blog geschreven heb.
M'n eerste nieuwe van afgelopen maand was de Rouwkwikstaart een ondersoort maar zoals inmiddels wel bekend tel ik deze wel.
Zaterdag 06 oktober besloten Rick de Groot Andries Zijlstra en u blogger een dagje te gaan vogelen.
Na wat overleg besloten we wat bosjes te gaan na zoeken op en nabij de afsluitdijk, omdat er daar al verschillende Bladkoninkjes waren gezien, en er volgens meerdere mensen al een behoorlijke trek op gang was gekomen.
Niet dat het Bladkoninkje een nieuwe soort zou zijn maar er eentje vinden en dan een mooie foto van kunnen maken is toch altijd erg leuk.
Na verschillende plekken te hebben afgezocht en meerdere Kramsvogels en Koperwieken te hebben gezien maar verder niks speciaals besloten we via de grote groep Sneeuwganzen langzaam aan weer richting het oosten te gaan.
De grote groep zat er nog maar bleek later als escape te worden gezien.
Hierna reden we een heel stuk buitendijks waar ik ineens niet 1 maar 2 mooie Rouwkwikstaarten zag zitten.
Snel de camera gepakt en wat bewijsplaten geschoten want ze waren erg vliegerig.
Hierna weer verder gereden waarna ik op een dijk ineens een Pieper zag Rick en Andries hoorden het beest zijn bekende geluid maken en Rick zag het beest later nog wegvliegen door de kijker waarbij we het beestje konden determineren als zijnde Roodkeelpieper.
Helaas was ik te laat de wagen uit omdat ik altijd met meerdere dingen tegelijk bezig ben en zodoende dus helaas ook geen bewijsplaatje kunnen maken maar ja het kan dan ook niet altijd raak zijn met foto's.
Maar twee nieuwe soortjes op een dag is toch wel lekker.
Na de 271 en 272ste soorten te hebben binnen gekopt dacht ik dat ik het zelf wel wat rustiger aan zou doen ik had voor mezelf immers als doel gesteld de 250 te halen en was daar al ver overheen.
Acht dagen later werden er echter 4 dwergganzen gemeld in de anjummerpolders, daar ik deze soort inmiddels al een keer of 8 gedipt had besloot ik op de regenachtige zondagmorgen toch maar weer eens een poging te doen waarschijnlijk zonder succes want om nu in de regen al die duizenden ganzen te gaan nakijken zag ik eerlijk gezegd niet zitten.
Maar eenmaal in de polder kon ik het toch niet nalaten de aanwezige groepen ganzen aan een kritische blik te onderwerpen.
Dit natuurlijk zonder succes die )(*& beginnen onderhand een obsessie te worden voor mij dacht ik nog.
Nog 1 rondje besloot ik om te rijden en wat zie ik bij het laatste groepje ganzen vanuit een ooghoek??
Juist kleine snaveltjes....... dat kon niet missen snel de verrekijker erop en ja hoor duidelijk 4 x mooie geel omrande oogjes klein snaveltje de Dwerggans.
Eindelijk m'n vermoedelijke obsessie zou net geen obsessie worden na 8 keer gedipt te hebben waren ze eindelijk binnen.
Tijdens het deception weekend 3 werden er veel zeldzaamheden gezien op Vlieland en dezelfde 3 als hierboven genoemd besloten om de dinsdag na het weekend ook maar eens naar Vlieland te gaan.
De andere twee zijn leraar en leraar in wording maar u blogger is maar een militair de twee anderen hadden dus herfstvakantie maar ik moest er een extra dag vrij voor nemen.
Maar door de mooie vogels gezien op het eiland had ik daar niet zoveel moeite mee.
S'morgens de mannen opgepikt en met z'n drieen vertrokken we vol goede moed naar Harlingen om de eerste boot te nemen.
Aangekomen op Vlieland moest natuurlijk eerst de fiets gehaald worden, ik besloot ter plaatse om een elektrische fiets te nemen daar de andere twee fanatieke sporters zijn en ik een verstokt roker.
Andries de sportleraar van de twee besloot er ook eentje te nemen omdat hij zijn knie verdraaid had zodoende konden we zonder moeite onze fanatieke wielrenner mooi bijhouden.
Na een hele dag te hebben rond gefietst en veel heel veel Koperwieken en kramsvogels gezien te hebben ja ook daar kregen we een piep binnen dat er een Siberische boompieper gezien was net buiten het dorp.
Als een razende erheen gefietst en samen met drie daar aanwezige vogelaars het bos doorzocht maar helaas niks gevonden.
Hierna zijn we nog even naar de jachthaven gereden omdat het toch al tegen 3 liep en de laatste boot vertrekt van Vlieland om kwart voor 5.
We zouden ook nog even snacken op het eiland en we wilden alle drie toch nog wel even vogelen.
In de buurt van de jachthaven was een kleine Barmsijs gezien en dat zou voor mij toch een nieuwe zijn.
Daar rond fietsend hoorden de andere twee ineens het geluid van de sijs en al snel zagen we het beestje tussen de Vinken zitten.
Door de afstand en het grauwe weer niet eens een plaatje kunnen maken maar wat boeit het.
Na een heerlijk frietje gezamelijk weer op huis aan na een gezellige vogeldag op Vlieland weliswaar geen dikke soorten erbij maar wel soortje nummer 274.
De maand nadert het einde en het laatste weekend werd er net als verleden jaar weer een mooie soort ontdekt nu op Texel.
Na de vorige dikke te hebben gedipt door omstandigheden dit was de Langstaart Klauwier werd er nu een Steppe Klapekster gezien dit voor de tweede keer in Nederland en zelfs de Tweede op texel en ik was niet van plan deze te gaan missen.
Echter die zondag zouden mijn ouders op visite komen en moest ik mijn zoon terug brengen naar Brabant.
De kans was dus rete-groot aanwezig dat ik deze knaller ook weer zou moeten missen.
Onderweg naar Brabant zat ik al balend te hopen dat het beestje dit keer langer zou blijven zitten dan net 1 dag.
Aangekomen in Brabant mijn zoon bij zijn moeder afgezet even naar mijn maat Willy waar ik altijd even aanleg voor een bakkie koffie voor ik verder reis naar Duitsland.
Daar even gesproken over de vogel en over het missen van de Langstaart Klauwier van vorig jaar en al snel kwamen we tot de conclusie dat ik deze niet zou missen.
Willy besloot als ik de maandag zou gaan dat ie mee zou gaan nu nog even vrij zien te krijgen.
Snel mijn baas een sms gestuurd waarop ik als antwoord kreeg "komt wel goed".
Dat was voor mij voldoende om met Wil af te spreken dat als de vogel op Maandag gemeld zou worden te gaan rijden en hem op te halen in Brabant zodat we samen een mega twitch zouden gaan doen.
Die maandag morgen vol spanning naar kantoor snel de internet computer aangezet en dutchbirding en waarneming ervoor.
Om 0800 stond het er dan het beest was nog steeds ter plaatse waar het de Zaterdag was ontdekt en waar Zondag meer dan 200 vogelaars waren wezen kijken.
Snel Willy gebeld die al op mijn telefoontje zat te wachten.
M'n baas gedag gezegd en vertrokken voor de verste twitch uit m'n 3 jarig vogelaar bestaan.
Willy opgepikt en vol goede moed vertrokken we richting Texel.
Op de boot na een 2,5 uur durende reis troffen we meer vogelaars aan uit alle windstreken van Nederland.
ook deze gingen allemaal naar de Steppe Klapekster.
Aangekomen op de plaats van bestemming snel cameras kijkers en telescoop gepakt waarna de telescoop weer terug ging de auto in want het beestje zou immers vlakbij te zien zijn.
Snel langs het dijkje afgelopen want we zagen al wat mensen staan.
Achter ons liep ook nog een groepje en deze waarschuwden ons dat we niet te ver moesten gaan want zij zagen het beestje al zitten.
Snel de kijker gericht en daar zat ze dan in volle glorie te genieten van het late najaars zonnetje.
We zijn er een half uurtje gebleven waarbij ik de nodige plaatjes heb geschoten van dit schitterende dier.
Nummer 275 was binnen en wat voor eentje.
Hierna wilde ze ook nog wel even een kleine demonstratie van haar vliegen tonen waar ik natuurlijk eerst even van genoten heb en eigenlijk te laat was om vast te leggen maar op het laatste moment toch nog eentje gemaakt heb.
Als ik dit jaar verder niks meer zie is mijn jaar nu al prima geslaagd.
Op naar de 300 voor volgend jaar mijn doel maar nu al zeker goed onderweg.
Hahaha, wat een prachtig verhaal en wat kunnen die 'Dekkers' toch schrijven:-) Maar natuurlijk weer de felicitaties vanuit Leerdam voor de prachtsoorten die je op je lijstje kon bijschrijven. 275 Soorten, zowaar een Topprestatie, en de 300 komt in zicht maar het wordt natuurlijk steeds moeilijker.....Maar daar houden die Dekkertjes wel van:-)
BeantwoordenVerwijderenWeer, zoals altijd, genoten van je blog en wens je vanaf hier veel Succes toe!!
Groet Kees