donderdag 30 augustus 2012

266 en 267

Deze week zou een zware cursus week worden voor me want vanaf afgelopen dinsdag zat ik op mijn oude basis te proberen mn gedachte bij de les te houden.
Echter afgelopen maandag was ik nog in Duitsland en daar Brabant niet heel ver weg was besloot ik om maar weer eens die kant op te gaan.
Mijn maat Willy gebeld omdat ik voor zijn broer nog wat had meegenomen van mn laatste dienstreis.
Natuurlijk was ie ergens lekker buiten maar zou naar huis komen voor een bakkie koffie.
Na een heerlijke bak koffie besloten we even naar de buidelmezen te gaan zoeken die bij het ringselven jongen zouden hebben.
Daar aangekomen hoorden we ze al meteen maar ze lieten zich nog niet echt zien.
Ik besloot op een steiger te gaan wachten.
Na een krap uurtje te hebben gewacht inmiddels lek gestoken door de honderden muggen vertoonden zich ineens 3 juveniele beesten.
Gelukkig waren ze verder totaal niet schuw en kon ik verschillende mooie platen schieten.
Snel daarna Willy geroepen die ook zijn platen kon maken zo voor mij was dat nummer 266 binnen yesss en mooie platen kunnen maken ook nog.



























De dinsdag had ik dus een cursus op mijn oude basis maar ik zou gewoon in mn appartement in Duitsland slapen.
Na een zwaar vermoeiende eerste dag zag ik dat bijna op de route naar Duitsland twee Ortolanen waren gezien dat zou dan 267 worden als ze er tenminste nog zaten.
Routeplanner gekeken coordinaten opgeschreven en in gevoerd in mn Garmin en onderweg gegaan.
Daar aangekomen het was maar een kwartiertje om stonden er al een paar man meer maar de beestjes hadden zich al een paar uur niet meer laten zien.
Heel even twijfelde ik wat ik zou doen het is toch een uur rijden alles bij elkaar en het was inmiddels kwart over vijf en er moest nog gegeten worden.
Ik was er al snel uit want de Geelgorzen en Boomklevers bleven de hele tijd op en neer vliegen tussen de plaats waar we stonden en de bomenrij.
En daar vermaakten we ons prima mee.
Rond 1800 uur hoorde Remco Wester ineens het Ortolanen piepje en al snel daarna hadden we er twee tegelijk in 1 kijker beeld yessss nummer 267 ook nog binnen in Augustus.

Na nog een klein halfuurtje regelmatig de beestjes hebben gezien en een redelijk bewijsplaatje te hebben gemaakt uiteindelijk toch maar besloten om naar huis te gaan zeer tevreden dat dan weer wel.
Het zal waarschijnlijk wel de laatste van Augustus zijn maar al met al ben ik dik tevreden 17 soorten boven mn doel en nog 4 maanden te gaan.

















zondag 19 augustus 2012

Vakantie

Zoals bij de meeste mensen is bij mij ook Augustus vakantie maand.
Dit jaar werd er democratisch door mn vriendin besloten naar Frankrijk te gaan en wel kamperen aan de voet van de Alpe d huez en dan ook nog eens voor twee weken.
Snel op internet aan het zoeken geslagen om eens te kijken wat daar zoal te zien zou zijn.
Nou ik jullie vertellen dat er genoeg te zien zou zijn sterker ik verheugde me er zelfs op.
We vertrokken dus vol goede moed richting de Alpen.
Aangekomen in die bergen was de eerste vogel die ik zag een Huismus jawel en dan niet eentje maar er zaten er wel een 100 op onze kampeerplek.
Verder vielen de vogels dus wat tegen op de camping Mussen Mezen Vinken en hier en daar en verdwaalde Merel, nee voor het betere werk zou ik de bergen in moeten bleek wel.
S'nachts hoorde ik tot mn genoegen wel een bosuil roepen,wat een heerlijk geluid is dat toch ook.
De derde dag maar eens de bergen in en op dacht ik,Zo gezegd zo gedaan wij richting la Grave gereden en met de kabelbaan naar 3200 meter vertrokken.
Aangekomen na een half uurtje kabelen was het eerste wat ik hoorde een raar gefluit en zwarte vogels rond hangend bij de skihut.
Snel door de kijker gekeken en ja hoor de Alpenkauw de eerste van mn gewenste soorten was binnen.


Wat een geweldige vliegers op die hoogte.
Waar wij regelmatig moesten stoppen om op adem te komen door de ijle lucht op die hoogte was er bij die beesten niks aan de hand,Sterker nog ze komen niet eens onder de 1500 meter voor en je zult ze eerder hoger vinden dan lager.
De bergen waren dus de het antwoord voor mij om mn gewenste soorten te kunnen zien.
De vierde dag  zou een dagje zwembad worden want tja je moet ook eens aan iemand anders denken he.
Al liggend op het gras natuurlijk met kijker zag ik mn eerste Steenarend helaas geen camera bij me die dag maar goed als ie zich liet zien op de vierde dag zou ik hem vast nog weleens tegenkomen op de resterende 10 dagen dacht ik.
Helaas dat bleek dus niet  het geval te zijn heb alle bekende bergen van de tour de france gedaan maar ben geen Steenarend meer tegengekomen.
Wel zaten er op de bekende toppen de Vale Gier.


Om een lang verhaal wat in te korten verschillende Vale Gieren gezien en verschillende Slangen Arenden.
Verder een hele mooie vrouw Bonte Vliegenvanger en nog wat Zwarte mezen.
Maar zoals gezegd dit was allemaal in Frankrijk en deze tellen dus niet mee voor mijn Nederlandse lijst, niet dat het een heel groot aantal zou worden want alleen de Alpenkauw was een echt nieuwe soort voor mij de rest had ik al in ons eigen land.
Na terugkomst afgelopen dinsdag in Nederland kreeg ik al snel een whatsapp van Andries dat de Blonde ruiter op de Keeg zat en tja das wel een nieuwe soort voor mij, en daar ik de Kortbekzeekoet helaas heb moeten missen door mn Frankrijk trip kon ik deze toch niet echt laten lopen.
Dus in plaats van met een auto vol kampeerspullen naar huis te rijden even een omweggetje via de Ezuma Keeg om de Blonde Ruiter binnen te tikken.
Daar aangekomen ston Andries al te wachten en wees me waar de Blonderuiter precies zat.
Ik had hem dan ook al snel in beeld en kon via digiscoop de juiste bewijs platen schieten niet de allerbeste maar wel zijn mooi de gele zandkleurige poten te zien.
Ook zat er op bijna dezelfde plaats maar wat meer veborgen de Strandplevier en tja ook dat was weer een nieuwe voor mij de dag van terugkomst was dus meteen een hele goeie dag 263 en 264 binnen tja kan me wel slechtere dagen voorstellen.
Verder moest ik deze week mn achtergelaten schuurwerk weer oppakken dus van veel vogelen kwam niet veel.
Tot vandaag ik moest mn zoon weer terug naar huis brengen en onderweg zat nog een paartje van de Kwak en ook dit zou voor mij een nieuwe betekenen.
Terwijl ik dus van Noord naar Zuid aan het rijden was kwam ik erachter dat ik de coordinaten was vergeten op te schrijven dus snel mn maat Willy gebeld en deze gaf ze meteen door zodat Vince ze in de routeplanner kon zetten.
Hmmm nog twee uur rijden maar dan ben ik er wel wat vroeg bedacht ik me dus maar voor de Kwak even wat junkfoot naar binnen gewerkt u kent het wel die van die grote gele M.
En al naboerend naar de plaats van betsemming gereden.
Daar aangekomen zag ik de heer al zitten op de welbekende plek aldaar enkele vissers die net weggingen zeiden al "net op tijd hij komt net uit de bosjes".

Gelukkig dat we eerst wat gegeten hadden dus.
Een bestuurslid van de visvereniging kwam ook nog even een praatje houden en die vertelde dat het koppel er al enkele maanden zit dus wie weet weer een broedgeval.
Weer de bekende fotos gemaakt en snel weer verder gereden want tja ondanks een goede laatste week met 263,264 en 265 begint voor mij morgen ook weer het normale werkmans leven.