zaterdag 9 juli 2011

8 en 9 juli

Dacht eerst dat het dit weekend niks zou worden,het weer zat niet mee en er werd niet echt wat speciaals gemeld.
Dus vrijdagmorgen de 8ste maar even naar de Peel getrokken om daar de zomertortel te zoeken,uit de auto gestapt was het eerste wat ik hoorde het gekoer van de zomertortel dus snel zoeken maar.
Helaas geen zomertortel te zien maar in de verte wel twee rondcirkelende roofvogels op grote hoogte daar maar even een foto van gemaakt dus en wat blijkt op zaterdagavond? een wespendief das dus soort nummer 185.
Op zaterdag snel even kijken of er iets over de kleinststrandloper bekend was.
Maar wat zie ik??????????? zal toch niet waar zijn een Kuifkoekoek in Groningen nog maar eens goed gekeken ja ik droom niet het is echt.
Snel op de Garmin gekeken hoe ver het is en hoe lang rijden nou dat viel mee minder dan een uur.
Snel de camera gepakt Mn zoon geroepen en rijden maar het zou 50 minuten rijden zijn maar dat vond ik te lang duren,het gas dus maar even flink ingetrapt en ondertussen even mn maat gebeld of hij kon zien wanneer ie voor het laatst gezien was.
Dat bleek dus om 1920 uur te zijn een kwartier geleden dus.
Aangekomen in het gebied eerst maar eens zoeken waar het precies was dat bleek in de buurt van de molen te zijn,rondrijdend zagen we al snel wat auto's staan dus daar maar heen.
Helaas net te laat word net gemeld bij de molen werd gezegd'hup de auto in en die kant maar op daar stonden een mannetje of 15 al wijzend naar waar het beestje zou zitten "hij is net in die berm neergestreken"
Terwijl iedereen die kant op liep vloog het beest weer op en verdween aan de verkeerde kant weer in de berm daar bleef het even zitten waarna hij toch voor ons aanwezigen maar even op het plaatselijke fietspad ging zitten en zich heel mooi liet bekijken .
YESSSSSSSS 186 is binnen weet wel zeker dat de 200 dit jaar gehaald gaat worden heb nog zoveel algemene soorten die ik nog moet dus dat moet lukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten