vrijdag 30 maart 2012

Matkop en ......

Vandaag eindelijk Vrijdag dus weekend.
Omdat het het weekend met mn zoon is dus na het werk richting Brabant gereden naar mn maat.
Na een snel broodje en een heerlijk glas thee maar weer even richting de Peel gereden omdat we daar een heerlijk plekje ontdekt hebben eigenlijk voor jagers die er op wilde varkens aanzitten maar overdag een mooi plekje voor ons.
Omdat het plekje in een afgesloten stuk ligt van de peel en wij toestemming hebben van Staatsbosbeheer is het er heerlijk rustig en dat is dan ook de reden dat er erg veel zangertjes zitten die zich niks aantrekken van twee idioten in het groen.
Onderweg naar de plek zagen we al snel de eerste Kleine Bontespecht die zich mooi liet bekijken, helaas voor ons net aan de verkeerde kant van het pad zodat we teveel tegenlicht hadden voor een mooie foto.
Een kleine 10 meter verder echter zat een Mees en na nog een klein stukje verder te zijn gelopen bleek het de Matkop te zijn en tja laat ik die nog niet hebben dus snel een bewijsplaatje gemaakt en nummer 240 is binnen.
Omdat de afstand tot de vogels nu nog wat te groot is heb ik niet echt mooie foto's maar wil de Blauwborst en de Geelgors toch even laten zien.

Na een heerlijke twee uurtjes te hebben genoten van alle daar aanwezige soorten moesten we naar huis want mn zoon zou inmiddels wel thuis zijn Onderweg naar het mooie Friese land maar weer even gekeken via mn mobiel of er nog eventueel iets zat onderweg zag ik dat de Amerikaanse Wintertaling weer gezien was op de Ezuma keeg zuid dus ja dan krijg je toch het gevoel van mensennnnnnnnn rij eens door een zeldzaamheid op de Keeg,Maar goed niemand die je kan horen he dus toch maar rustig aan gedaan.
Even mn vriendin gebeld dat we een uurtje later thuis zouden zijn en richting Keeg gereden.
Aan gekomen op de Keeg viel het me op dat het er zo rustig was had er veel meer mensen verwacht tis toch niet echt een dagelijkse verschijning zo'n Amerikaan.
In de hut op zuid zat 1 man en die had hem vroeg in de middag wel gezien maar daarna niet meer.
Snel de kijker gepakt en alle Wintertalingen maar na gaan kijken maar ja de meesten hingen met de kop om laag om wat eetbaars op te snorren dus echt makkelijk was het niet.
inm iddels werd het ook steeds donkerder want het mooie weer van de afgelopen dagen is er helaas niet meer.
Net toen ik de moed op wilde geven het beest vandaag nog te zien zag ik ineens een verticale streep YES de Amerikaan daar was hij en nog lekker dichtbij ook.
Omdat het zo donker werd helaas weer geen hele mooie foto's kunnen maken maar zeker wel duidelijke bewijsplaten
Op de foto kun je mooi het verschil zien tussen de twee soorten Wintertalingen de ene een horizontale witte streep de andere een mooie verticale witte streep wat dus de Amerikaanse Wintertaling is.
Zo 241 is binnen wat een heerlijke afsluiting van een zeer geslaagde week.

1 opmerking:

  1. Hoi Cock...
    Allereerst gefeliciteerd met nr. 240 en 241 en weer genoten van je blog! En is een helicopter niets voor jou, zo zit je in Limburg, dan weer in Brabant en even later loop je weer in Friesland rond te struinen:-)Begin nu te snappen dat je dan wel 160 moet rijden....hahahaha
    En is het misschien geen goed idee om de blognaam even aan te passen in 'Op naar de 300' want zo komt het eind van deze blog natuurlijk wel snel in zicht en wat dan?
    Moet ik dan, i.p.v. op deze blog, de hele avond op BP gaan zitten om te wachten totdat de laatste foto geplaatst zijn zodat ik mijn 2 nomi's kan uitdelen? Hahaha Wens je een heel Prettig Weekend toe en je weet het hé, de afspraak staat nog steeds........

    Groet Kees

    BeantwoordenVerwijderen